Marktplaats

Online verkoop van producten en diensten door zakelijke en/of particuliere verkopers op een website of platform

De toegevoegde waarde van Online Betaalplatform

"Marktplaats is een plek met miljoenen gebruikers. Online Betaalplatform maakt het gemakkelijk om elkaar via iDEAL te betalen en hiermee het vertrouwen en succes te vergroten."

Maurice Bartens - Head Business Development

Sluit de verkoop

De conversie op een marktplaats wordt aanzienlijk verhoogd zodra een 'Koop nu' mogelijkheid wordt toegevoegd. Onze standaard checkout zorgt voor een laagdrempelige integratie. Het is ook mogelijk om de checkout volledig te integreren middels onze API.

Verifieer gebruikers

Ontvangers van gelden door middel van online betaalmethodes dienen te worden geïdentificeerd. Deze wettelijk verplichte verificatie geldt voor zowel bedrijven als consumenten.

De 'know-your-customer-module' van Online Betaalplatform zorgt ervoor dat zowel bedrijven als consumenten worden geïdentificeerd op verschillende onderdelen waaronder: de KvK inschrijving, vertegenwoordiger en bankrekening. De module is white-label inzetbaar en daarmee vrijwel naadloos te integreren binnen uw huidige omgeving.

Na afronding van het proces zijn de online betaalmethodes direct beschikbaar voor uw klanten. Hiermee wordt het zeer laagdrempelig om betaalmethodes te activeren binnen uw platform en voorkomt u dat uw klanten buiten uw platform om in contact moeten treden met een betaalprovider.

Verlaag risico's

Er gaan altijd risico's gepaard bij online verkoop; de uitdaging zit in het verlagen van deze risico’s. Meer grip op het proces van verkoop tot levering zorgt voor een verlaagd risico.

Onze escrow dienstverlening zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om gelden pas uit te laten betalen nadat een koper akkoord is gegaan met de levering van een product of dienst.

Tevens wordt hiermee direct voldaan aan de 'kopen op afstand' voorwaarden, zodat zowel verkoper als koper een verlaagd risico ervaren bij online verkopen.

Vergaar data

Data is van onschatbare waarde en de data omtrent betalingen op uw platform vormen hierin geen uitzondering.

Online Betaalplatform biedt verschillende tools om data omtrent de betalingen op uw platform inzichtelijk te krijgen. Denk hierbij aan: live dashboards, export functionaliteiten en uitgebreide API mogelijkheden.

Verhoog omzet

Door de betaling via het platform te laten verlopen wordt het mogelijk om kosten direct in rekening te brengen.

Online Betaalplatform biedt hiervoor de optie 'Split Payment'. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om van iedere transactie die plaatsvindt op uw platform een bedrag in te houden.

De 'Split Payment' kan een vast bedrag of percentage van de transactie zijn en kan per verkoper op het platform verschillen.

Profiteer van de voordelen

Binnen de Europese markt is het noodzakelijk om onder toezicht te staan van een lokale toezichthouder, zoals De Nederlandsche Bank om gelden van derden te mogen ontvangen en uit te betalen.

Tevens kost de vereiste technologie om het proces van onboarding tot en met uitbetaling binnen het wettelijke kader te faciliteren veel tijd en onderhoud. Online Betaalplatform stelt andere platformen in staat om te profiteren van de voordelen zonder dat dit veel inspanning vergt van de organisatie.

Partner worden?

Ook enthousiast geworden over het Online Betaalplatform?
Laat uw gegevens achter en ons team neemt contact op of bel +31 (0)15 889 88 88.
 

Meld je aan